Çarşamba, Temmuz 21, 2010

Burun ile dudak Düzeltme Teknikleri

Dudak kusurlarını gizleme


Büyük bir ağza sahipseniz onu daha küçük gösterebiliriniz: Bunun için yapmanız gereken dudak kaleminizi kullanarak çizgileri dudağın hemen içinden çizmeniz olacaktır. Eğer kullandığınız kalem açık renkliyse ruj ondan bir ton koyu olmalıdır.

Kalın dudaklara sahipseniz onları bir az dikkatli boyayıp daha kalın görünmelerinden kaçınmalısınız: Bu amaçla aşırı parlak veya sert renkleri tercih etmeyiniz. Dudak kalemi ve rujunuzu aynı renkte seçmeye özen gösteriniz.

İnce dudaklara sahipseniz dudaklarınızı daha dolgun gösterebilirsiniz: Bu amaçla özellikle dudak kaleminizle dudak çizgisinin dışından çizgi çizmelisiniz. Açık renk dudak kalemi ve koyu renk ruj seçimi yapılmalıdır.

Alt ve üst dudakların kalınlıkları birbirine uymuyorsa bunu uygun makyajla kapatabilirsiniz: Kalın dudağınıza açık ince dudağınıza ise koyu bir ruj sürmelisiniz. Bu şekilde eşitsizliği gizlemiş olursunuz.

Uçları aşağıya doğru sarkık dudaklarınız varsa: Bu görünümü gizlemek için dudak kaleminizle bir dudak şekli çizmelisiniz. Daha sonra bu çizimin dışında kalan kısmı fondötenle kapatmalı ve içini rujla boyamalısınız.

Dışa doğru taşkın bir üst dudağınız varsa: Üst dudağınızı içten boyarken küçültün. Alt dudağınızı boyarken ise bir az taşırın. Böylece ikisi dengelenmiş olacak ve taşkınlığı gizlemiş olacaksınız.


Dışarıya doğru taşkın bir alt dudağınız varsa: Bunun için alt dudak dudak çizgisinin bir az içinden boyanmalıdır. Böylece alt dudağınızı boyarken küçültmüş olacaksınız ve normal olan üst dudak daha çok dikkat çekecektir.


Burun Düzeltme Teknikleri


Küçük Burun : En ideal burun şeklidir. Fakat yüzde kaybolacak, dengeyi bozacak kadar küçük ise ve gözler iriyse burunu ön plana çıkarmak gerekir. Bunun için de burun kemiği ve kanatlarını tamamiyle açık renk fondoten ve pudra uygulamalısınız.

Düz ve Kısa Burun : Bu tip burunlarda burnun bitimine ve iki kaşın arasına açık renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede burun biraz daha uzun görünür.

Uzun Burun : Burnun uzun olan alt uç kısmına koyu renk fondoten ve pudra ile gölge yapılarak uzunluk geri plana alınır.

Burnunuzu uzun buluyorsanız; Kaş başlarınızın burna çok yakın olmamasına dikkat edin. Burun kökü ve ucuna gölgeleme yapın. Alnınızı ve çenenizi çıkık göstererek burnu daha önemsiz kısalıkta olduğunu vurgulayabilirsiniz.

Kemikli Burun : Burundaki kemiğin üzerine koyu renk fondoten ve pudra sürülür. Bu sayede koyu renkle kemikli kısım geri plana alınır.

Büyük Burun : Bu tip burunlarda, koyu renk fondoten ve pudra ile burun şekli yeniden belirlenir. Gözlerden başlayarak, burnun iki yanına inen gölgeler burun kanatlarına dağıtılır. Burun daha ince ve zarif gözükür.

0 yorum:

 

Tags

Ads Banner

Followers

Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template Vector by DaPino