Çarşamba, Mayıs 16, 2012

Norma Jean Baker Marilyn Monroe mac koleksiyon esin kaynağı



MAC in Hey Sailor kollekiyonunun  ilham kaynağı olan fotoğraf ve fotodaki genç bayan Norma Jean Baker yani estetik ve sarı saçlarla değişmemiş Marilyn Monroe. fotoğraf biraz eski ve soluk ama makyajın yukarıdaki koleksiyon makyajıyla aynı olduğunu görebilrsiniz. dudaklarındaki rujun rengine saç ve kaş rengine saçların duruşuna bakın.
tebrikler moda herzaman döner geşmişe. ama makyajın bu kadar ağır her çeşit ağır malzemenin maske etkisiyle sürüldüğü günlere döneceğimizi hiç düşünmemiştik. ama birkaç yıldır oscar törenlerinde biledoğal genç kız makyajı seçiliyor ve defilelerde de nude makyaj öne çıkıyordu. doğalın yıllardır süren hükümdarlığına darbe vuralım ve pin up kızlarının gösterişli makyajını çaktırmadan geri getirelim demişler. çaktırmadan çünkü nude makyaj renkleri ile bu makyaja ait renkler yan yana koleksiyonda. tepkilere göre gelecek koleksiyonlar devam edecek.
bana gelince klasik filmlere hollywoodun altın çağının güzel hanımlarına bayılırım. ne kadar ağır makyaj ve yorucu giyimleri de olsa bence kadınların en güzel göründüğü dönemdi. daha önce audrey hepburn  yazısı hazırlamıştım blogta. bu yüzden koleksiyondan çok memnunum hemen bazı parçaları kaptım. bazılarına ise hiç gerek duymadım çünkü aynı tonlar zaten var bende. bunları sonraki yazımda swatchlarla gösteririm.
bunun yanında son yıllarda hüküm süren nude ve doğal makyaj trendlerini de seviyorum. günlük makyajımı genelde bu şekilde yapıyorum. neden çünkü fresh genç bir cilt duruşu hoşuma gidiyor. bence her kadına özellikle daha ileri yaşlardaki hanımlara yakışan bir tarz. artık klasik.

0 yorum:

 

Tags

Ads Banner

Followers

Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template Vector by DaPino